Jag har jättemycket på gång.

Som jag skrev i den här bloggen i ett av de första inläggen så skulle den handla om att göra saker. Och det sjuka är att typ inget har framkommit i bloggen, men jag har fått OTROLIGT mycket gjort. Saker som jag tidigare bara tänkt på men aldrig gjort något av. Nu den här veckan som kommer så ser det ut som om flera saker jag gett en chans faktiskt blir verklighet. Och jag är JÄTTENERVÖS. I värsta fall går allt åt skogen, men just nu känns det som om det kommer att gå bra. Och det skrämmer mig ännu mer. Man inser inte hur mycket makt man har egentligen eller hur mycket potential man har innan man försöker. Mitt potential skrämmer mig. Hur lite kraft som egentligen krävs för att genomföra saker skrämmer mig.

Det är nästan så att jag skulle försöka mig på att rädda världen.

Cool helg.

Jag har varit väldigt social den här helgen. Sådant tar livet av mig. Jag behöver min egen tid och en har jag först fått tid för nu. I fredags var jag först hos föräldrarna och umgicks innan jag stack på fest i ett 1700-tals hus som även är en konstskola. Blev bjuden av gamla klasskamrater som bjöd mig spontant någon vecka sen. Lite kul. På lördagen drog jag och mina föräldrar till Falun för att hälsa på min bror. På söndagen så åkte vi först till Uppsala för att hälsa på några gamla vänner till familjen för att sedan åka hem.

Nu lyssnar jag på jazz. Gammal jazz. Som det knastrar om. Är ensam och det känns helt underbart. Mindre underbart bara att jag har seminarie från 9-12 imorgon. Det känns lite som om min lärare vill ta livet av mig. Måste sova om någon timme senast om jag ska upp. Tack och lov är jag förberedd. Har svarat på frågorna redan förra veckan. Alltså, frågorna av vilka alla grupper får en att svara på var och diskutera under seminariet. SÅ duktig är jag. Måste dock kolla för säkerhetsskull att allt verkligen är färdigt nu och sedan däcka om en timme.

Sonny Rollins - Night and day är dagens rekommendation.

Jag tror inte det blir något mer av den här bloggen nästa vecka eller efter det. Kanske borde tacka för mig, men det gör jag inte.

Utan titel

513f20a6667f4eea0cc75d1c0d7c4e3b.png

Kolla varifrån!


Hej röksug.

0-6b4c009620ff93caad110bacf6276734.png

Kolla varifrån!

Hej röksug.


Matpaus över.

0-2fe3c85f0883320189d035b00de0e96b.png

Kolla varifrån!

Matpaus över. På väg till Falun!


Vad har jag gett mig in i?

Ok. Vad tusan har jag gett mig in i?

Från och med nästa vecka ska jag vara "ledare" för en studiecirkel. Herregud. Ansvar. Nu tänker jag på allt som kan gå fel, trots att jag inte borde.

Det här känns overkligt. Nu ska jag ta en cigg och sedan sova. Imorgon åker jag till Falun.


Ok, helg.

Imorgon drar jag till Falun med mina föräldrar för att hälsa på bror. Idag mår jag mest konstigt. Ska nu till föräldrarna en liten sväng för att sedan kanske gå förbi min gamla skola och säga hej när de har partaj.

Paul McCartney - C Moon är dagens låt.

Ska styra upp här på måndag eller ta bort bloggen. Får se hur jag gör. Halvhjärtat är onödigt och det här är inte ens halvhjärtat. Långt ifrån. Ärligt.

Hej livet.

Helgens breakingevents gjorde mig sjukt sugen på att dansa. Så nu blir det att öva på olika frysningar varje kväll. Perfekt då jag har parkettgolv som inte är så dansvänligt hemma. Har lite stenplattsgolv också, men det är inte heller så dansvänligt och den ytan är så liten.

Idag har jag varit på ett seminarie Jag var verkligen helt förberedd den här gången. Det kändes otroligt bra! Sen har jag lagat mat och ätit. Nu har jag suttit ett tag och funderat på vad jag ska hitta på. Måla vs plugga. Tror att det blir plugg. Förbereda mig till nästa veckas seminarie redan nu så slipper jag tänka på det, ungefär. Den här veckan ska jag lyckas läsa ut hälften av allt åtminstone har jag tänkt, gärna mer. Och på något sätt känns det inte som något problem alls.

Min ekonomi är så illa den här veckan att jag nästan blir deprimerad. Jag vill äta onyttigheter, men jag har inte råd med det. Jag vill baka, men det kan jag inte då min ugnslucka är på reperation.

Så. Vart vill jag komma?

Jag är fortfarande less på den här bloggen. Den känns kvantitativ. Varför ska jag skriva något om jag inte ens orkar göra det intressant? Jag har många intressanta grejer att komma med men de blir kvar i tankarna. Får se hur jag löser det här...

Röstat idag?...

1d70eedb74e11e64bce69d4d3e4ec660.png

Kolla varifrån!

Röstat idag? Det har jag. Det borde du med. SD har fått ohälsosamt mycket luft iår.


Hur gick det här till?

Idag vaknade jag med en orosklump i magen. Efter en stund försvann den. Nu undrar jag mest om den var ett resltat av någon olustig dröm eller om det är något riktigt. Men drömmar är ju sedan sätt att bearbeta verkliga livet. Så den där äckliga klumpen kom från mitt liv på något sätt.

Jag skulle egentligen ha dragit för länge sen för att kolla på Circle Prinz. Men det håller ju på ända till sju, så ska åka om en liten stund. Eller kanske gå? Sen ska jag hem till föräldrarna; plugga, äta...och allmän återhämtning. Imorgon är det ju Challenge of the masters som gäller,

 


Fan.

Ikväll var bra. Var en kort sväng på SK med två grymma brudar, sen bar det av med dem till Lilla Hotellbaren för att se Brother Ali. Det lät väldigt bra men inte såg man mycket. Träffade på flera bekanta både innan, inne och efteråt. Sådär allmänt trevligt. Sen hamnade vi efter att ha gått lite hit och dit på Carmen. Kort därefter kände jag att jag antingen skulle röra mig hemåt eller till Fasching för att se Natural Bond. Då bankkontot klagade, så åkte jag hemåt. Plankade. Igen. Hoppade över en sån där spärr med grej som ska vara ivägen så att man inte ska kunna hoppa över, men atletisk som jag är flög jag över den utan problem. Awsome. Men nästa vecka ska jag införskaffa ett kort igen; mina nerver går sönder då jag är livrädd för att få böta en idiotsumma jag absolut inte har råd med.

Två saker störde mig med hela kvällen.

En av brudarna envisades med att få höra angående kärleksfronten. DET FINNS INTE NÅGON SÅDAN FRONT! LÅT MIG VARA!

Det andra var att snubben jag drack en kaffe med dök upp på södra. Såg honom inte. Han viftade med hela armen framför min feja. Tänkte att det var någon random drunk dude, men det var han. Han log. Jag log skevt tillbaka och skyndade mig iväg utan ett ord. Det kändes bara olustigt.


Visst, fredag var det...

Himla sugstart på dagen.

#Försov mig så hann inte på drop-in på vårdcentralen för att checka axeln som känns halvpaj.

#Föreläsningen var inställd.

#Min seminarielärare ringde mig för att tala om att jag inte lämnat in en tenta. Jag svarade inte, men såg det i ett mail sen. Snällt om jag verkligen hade tabbat mig, men nu var ju inte fallet som sådant. Orkar inte förklara mig. Min hjärna exploderade ju helt enkelt när jag skulle göra den så STRUNTADE i den. Trots att det rörde sig om någon enstaka poäng. Vore kul om han råkade läsa det här, heh.


Aja. Min mat var god iaf som jag slängde ihop, det händer massa kul ikväll och nu ska jag köpa en skrivar-muffins. Alltså en sådan grej man äter när man skriver. Sen har jag tvättid halv. Så...Laters!

Lite negativitet som måste bort

Om ett par timmar ska jag till Vårdcentralen. Efter det hem och tvätta. Sen ska jag på föreläsning. Slutligen ska jag iväg och se Brother Ali eller på Spiderdogs för att se Petter, Rusiak och nån till som jag inte kommer på nu då jag är för trött. Känner jag mig själv rätt så kommer jag aldrig att palla med båda.

Jag har till ditt ointresse en finne på ryggen. Ogillar den av hela mitt hjärta.

Nu ska jag sova efter jag skrivit här. Nästa vecka börjar en period av nya tag. Nu har alldeles för många och för mycket gjort mig arg på senaste tiden, så måste få den där negativa energin att bli till något positivt.

Speciellt en person har gjort mig arg. En sån där uttråkad jävel som bara slösar min tid. Umgås för att den inte har något vettigare för sig och inte för att den faktiskt tycker om att umgås med mig. Jag ogillar att människor slösar min tid, bara för att de inte har hjärna och hjärta nog att värdesätta sin egen. Pass på denne idiot, jag tänker inte lägga ner en sekund till.

Skönt att skriva det här. För jag vet att den ändå inte kommer att läsa det eller om den nu gör det så skulle den ändå vara för dum för att fatta. Heh.


Föreläsning avklarad.

0-68e327b9004128df55d3d45e6f1bb5f9.png

Kolla varifrån!

Föreläsning avklarad. Sjukt söt kille i hatt bredvid mig. Gah.


Blablabla

Idag så ska jag...

...våga kolla hur mycket pengar jag har kvar den här månaden
...träna
...plugga
...kanske ta en sväng förbi Morfar Ginko (Break Night 2)
...få min spislucka borttagen då min hyresvärd ska laga den (inget bakande på ett par dagar, jag kommer att dö dö dö)

Igår hade jag besök av en kompis. Vi åt scones, äppelkaka och drack té. Jag hade trevligt och hoppas min vän hade det med. Borde ta hand om disken från igår innan jag går och pluggar i skolan, men jag känner bara inte för det. Har precis ätit gröt till frukost. Rätt gott med blåbärssylt till. Gott slem.

Nu göra allt förutom att skriva mer här.


Bla bla bla...

Jag börjar tröttna på den här bloggen. Blao. Nu var det sagt. Har ett annat projekt på gång. Ett gammalt. Det ska jag kanske återgå till om en vecka eller så.

Snart får jag besök. Tänkte baka och bjuda på äppelkaka och scones.

Idag har jag för den delen på mig idiottighta jeans. Försöker töja ut dem. Det gör ont. Har insett att jag måste börja att träna mer om jag ska kunna ha på dem i framtiden, för nu går det inte.

Nu tänker säkert flera att jag kanske borde sluta baka och äta crap, men orka lida. Träning är kul, mat är gott. Bra kombination. Bantning är bara illa för själen.

Nu tillbaka till köket. Tjoho.


Jag irriterar...

0-4f620adf2aa4e27fe611f07d1de72b2c.png

Kolla varifrån!

Jag irriterar mig maximalt på människor som inriktar sig på problematik istället för lösningar. En person hakade upp sig på en grej och en kvart gick åt det i onödan. Det var inte ens relevant för seminariet. Nu rast. Jag vill bara hem och laga middag.


Hej. Jag är en fattig student.



Snart så går jag till skolan. Jag orkar egentligen inte, men måste ändå. Seminarium.

Skulle ha lunchat med en kompis idag. Men jag var i medvetslöst läge fram till kvart i tolv, ungefär. Klockan tolv skulle jag ha varit i stan. Underbart...eller inte alls.

Jag hade 22 spionprogram på min dator. Varit utan antivirus ett tag och skaffade ett nytt igår. Vad innebär spionprogram egentligen? Vad vill de ha hos mig? Jag är en fattig, ointressant student. Just nu lever jag under 600 kronor närmsta två veckorna. Då ska vi räkna in cigg, kommunaltrafik vid behov(mitt busskort gick ut i förrigår), nödvändigheter och mat. Jag klantade mig för första gången på över ett år med ekonomin. Får sälja något tror jag...eller kanske sluta röka. Men det känns som en dum idé att ge mig på det just nu.

Ovan ser du min mat. Kikärtor, tomat, aprika, keso, gullök, chilipulver, salt och pepparmix. Smakade helt okej. Ska nog äta samma sak ikväll.

Just. Skola var det. Hejdå.





Jag vill ha måndag!

Sms:ade killen jag hade en dejt med att jag inte ville ses mer. Det var inte bara skälet jag nämnde halvt tidigare, det var mycket annat han sa som jag inte diggade sååå.. I vilket fall som helst smsade han tillbaka tre sms efter varandra. Han gick igenom tre faser, ett i varje sms. Först försvarsfasen, sedan attackfasen, sedan besvikelsefasen. Jag väntar ivrigt om han eventuellt för att se om det är någon fas kvar. Det verkar inte så.

Fick en liten stund lust att skriva "Är du klar nu?" bara för att provocera, men det skulle ju bara vara onödigt och elakt. Det är något jag aldrig skulle kunna göra på riktigt då det handlar om en kille som inte medvetet är lite efterbliven. Tycker mest synd om honom och hoppas på att han hittar en brud med förlegad syn på manligt och kvinnligt som han kan hooka med.

Imorgon ska jag på ett seminarie. Tänkte starta imorgon med gröt, bege mig till skolan och plugga, kanske luncha med en vän och sist men inte minst gå på seminarie.

Idag har jag gjort så sjukt mycket hemma. Det är verkligen jättefint. Disken borta, lägenheten städad och dammsugad, bokhyllan fixad och kartor uppsatta på väggen. Tvättade även lite. Awsome.

Nu ska jag sova och vakna upp i en superfin lägenhet. AAAAAAH.

Städ-dag

Idag ska allt bli fint hemma.

Imorgon ska jag luncha och sen på seminarie.

Iövermorgon får jag besök.

På väg...

40b666e0f444bb107c59eb7aa3ff1a4a.png

Kolla varifrån!

På väg hem. Idag växer hav och land samman.


En mycket...

64c07fc13eca40e9b05c00b849f60640.png

Kolla varifrån!

En mycket trevlig kväll. Plankar gör jag också. Så kommer det att se ut resten av månaden...


Min dejt fick äta upp sin manlighet

Jag ska sammanfatta dejten såhär: han fick äta upp sin manlighet i form av en baklava vilken han beställde i smyg då jag inte lät honom bjuda mig på min kaffe. Idiot. Riktig, komplett idiot. Vi lämnar det där. Träffade på två gamla klasskamrater, så hookade på och drog till Debaser Medis. Lite whiskey, lite dans och lite prat. Det var vad jag behövde, innan jag tog sista tåget hem till föräldrarna. Awsome.

Idag har jag promenerat med bror och päron, sen har syster och hennes familj kommit hit till föräldrarna. Mycket trevligt. Strax lunch med pizza! Därefter ska jag höra av mig till en vän som jag skulle baka med idag och se när det ska bli av.

Later,


Dejt? Jag dejtar väl inte?

...men tydligen gör jag det ändå. Snart ska jag väg och träffa en karl över en kaffe. Får se hur det går.

Har varit på en föreläsning idag, köpt linsvätska och diskat. Känns bra. Hittade en supercool, rosa mössa på Carlings. Får se om jag haffar den i slutet av månaden. Nu måste jag ta det lugnt med pengarna efter diverse nödvändiga inköp...

Jag slutar här. Dags att göra sig iordning.

Ok mina...

0-378a16e8cebec1c444d4334fe0afdb17.png

Kolla varifrån!

Ok mina vänner. Vad gör han? Jag tror att han är menad att breaka. Men det där ser mest ut som om han försöker göra en av de simplaste freezarna som finns, men gör den fel och snubblar samtidigt. BIG FAIL BOY!


Blue thursday

Jag älskar att skriva. Men det jag älskar mer är när jag lyckas skriva något uppskattas, oavsett om det är av en eller flera. Så nu är jag lite glad över det. Ska skriva ikväll igen ett inlägg på den där bloggen och förhoppningsvis uppskattas det med av många läsare.

Idag känns det tungt. En sådan dag man bara inte vill någonting. Helt oförklarligt. Då är jag glad att det finns musik. Ska iväg och köpa grejer strax. Sen hälsa på föräldrarna tror jag. De gör världen lite lättare när det känns som det gör idag.


Planering

Sitter och dricker varm choklad. Planerar. Har aldrig behövt planera så mycket som den här hösten. Nu är jag klar med allt förrutom studentlitteraturen från och med nästa månad, pluggplaneringen, studiegruppen samt RKUF-medlemskap och engagemang....och eventuella hobbyresor till "breaking-SM" i Västerås, "breaking-VM" (Battle Of The Year) i Braunsweigh och en kort sväng till Barcelona för att checka in arkitekturen där. Skriver in i min kalender. Får se vad jag får råd med och vad jag har tid med. Tid och pengar styr allt när man är vuxen. Också när man är liten, men då maskeras det av att föräldrarna bestämmer allt.

Såhär ser mitt schema ut resten av veckan ungefär:

Torsdag:
[  ] Fixa hemma
[  ] Köpa kläder (fy tusan vad jag hatar det numera)
[  ] Plugga
[  ] Pappersfixande

Fredag:

[  ] Plugga
[  ] Föreläsning
[  ] Dejt (hur gick det till, jag dejtar inte?)
[  ] Hänga hos päronen

Lördag:

[  ] Träna
[  ] Plugga
[  ] Baka

Söndag:

[  ] Kommer inte ihåg?


Frukt

0-1aa59853ef82f1394624900002f5e4b3.png

Kolla varifrån!

Frukt


Inte min dag

Idag är det inte min dag. Men jag ska iväg och träna snart så får chans att avreagera mig. Underbart.

Känslomässigt dravel

Mycket i mitt huvud just nu. Jag vill inte skriva ut känslomässigt dravel så mycket, för det känns för privat. Det är ju inte det den här bloggen ska handla om, har jag ju bestämt. Så, jag låter det stanna vid att det är mycket. Ska dock göra allt för att inte låta det känslomässiga ta över fokus i mitt liv, även om jag är mycket av en känslomänniska. När jag har låtit det ta fokus, har allt annat bra blivit lidande.

Men lite kort om de större grejerna:

-Träffade en karl från förr som jag var mycket nära en gång i tiden. Träffades för första gången på två år tror jag och trots allt som hänt mellan oss så hade vi båda en trevlig kväll. Vet inte om vi kommer att vara vänner i framtiden, men nu kommer det i alla fall att kännas mycket bättre om han flimrar förbi mina tankar. Vi lyckades prata igenom en hel del vilket jag tror vi båda behövde.

-Jag är lite förälskad i en karl, men det kommer aldrig kunna bli något av det. Önskar att vi kunde vara vänner i alla fall, because totally amaze me and gives me butterflies in my shoes, men det känns på något sätt som han har tröttnat allmänt på mig. Alternativt har jag råkat säga något dumt, men det är ju inget jag kan göra åt om han inte säger något. Det suger lite. Eller rätt mycket.

-En vän, som jag trodde var väldigt nära, släppte en bomb i form av ett mail ett par veckor sedan innehållandes flera års samlade saker som denne tyckte att jag gjort fel och sårat denne genom att göra. Detta resulterade i att jag svarade att det nog var en bra idé om vi bara var bekanta till slut efter att det startade upp en mailkonversation. För visst kan jag ändra på mig i viss mån och självklart kommer jag att tänka över de saker denne nämnde, men jag klarar inte av att leva med ovissheten om jag kanske sårar personen ifråga utan att veta om det. För min vän var inte så positivt inställd till att säga när jag eventuellt skulle göra fel eller såra i framtiden heller, då denne ansåg att det är dumt att vara ärlig om det sårar. Det tycker jag ärligt sagt är lite skevt, för så fungerar inte livet. Truth hurts, deal with it. Det går inte att ha friktionsfria relationer, om det inte handlar om ytliga. Skrev till min vän att jag inte ville konversera mer över mail, utan att det var öga mot öga som gällde om denne ville något mer. Detta erbjudande tog inte min vän, så jag antar att det bara är att acceptera situationen och låta denne vara ifred. Mina vänner måste få mig att vilja växa och inte hålla käft när de anser att jag är ett as eller knäpp.

Nog om det. Imorgon lite plugg, lite städande, lite klädletande och sist träning. Nu ska jag sova.

Jag hade...

5e18445788d55018675bdaef88e4610a.png

Kolla varifrån!

Jag hade en intressant kväll. Mer än så säger jag inte, för det har inte med någon annan att göra. Sucks to be you!


Middag.

0-42c2131b5b103b711df12671018aa05e.png

Kolla varifrån!

Middag.


Jaha, en timme av mitt liv bortkastat.

Jag slösade precis bort nästan en timme av mitt liv på en helt värdelös föreläsning av en lektor på Stockholms Universitet. Ska kanske skriva mer om den sen. Nu måste jag dock fixa mig i ordning och sedan bege mig till stan. Klockan halv sju ska jag ju träffa den där killen från det förflutna.

I övrigt började jag tänka på en sak igår. Det där med signaler. Jag är helt värdelös på att tolka sådana diffusa ting. Och alla ska tala om att tjejer är helt värdelösa med att vara rakt på sak, samtidigt som jag personligen har erfarat att killar i mitt liv inte har varit de som spelat med öppna kort.

Aja. Nu fixa mig iordning och sedan dra till staden...


Arbetsmarknadens eliter...

24b1c084d2b972c959b760669046dd5e.png

Kolla varifrån!

Arbetsmarknadens eliter - bara för män? Får se hur det här ter sig...


Äntligen över.

7898a041c5dd00359d4f9088ff74d13f.png

Kolla varifrån!

Äntligen över. Men fick höra om en annan föreläsning om kvinnor och maktpositioner. Det är ett ämne som är mycket intressant så den ska jag lyssna på!


Seg föreläsning...

4e8b9bf91f33193680d23ba4bdd832a1.png

Kolla varifrån!

Seg föreläsning


Lunch! Svarta...

0-2dd7f7691ea6ea16d524872f2992e437.png

Kolla varifrån!

Lunch! Svarta bönor, babyspenat, keso(den feta versionen), morötter och mörk choklad.


Kvinnan på...

0f5b10f01fb7eccb180ee42b89d80b63.png

Kolla varifrån!

Kvinnan på Campusbutiken hade glömt att efterlysa boken. Så. Det stod fortfarande att den fanns där och jag gick dit i onödan. Underbart. Nu är jag på väg hem, ska äta gröt tror jag.


Snart ska jag sova

Mycket gjort idag. Har städat mycket hemma speciellt. Sorterat färger, tidningar, möblerat om, nålat upp mina gardiner som är för långa, dammsugigt..och mycket mer. Utöver det köpte jag ju dammsugaren, köpte böcker, beställde övriga böcker bland annat.

Imorgon ska jag diska, gå på föreläsning, köpa lite kläder och träffa en karl över en kaffe för att prata om gamla jobbiga saker. Det sista känns tungt, men det är nog nödvändigt...

Gjort:
[X] Jaga studentlitteratur
[X] Beställa de böcker jag inte hittar
[X] Köpa dammsugare
[/] Städa och diska
([  ] Köpa kläder)


Äntligen på...

30bf3ddb520b244ee57319ac07e13a5e.png

Kolla varifrån!

Äntligen på väg hem med magen full, en dammsugare som följeslagare och två böcker på ryggen


Pizzaslice på...

419b9ab939dc30cb5e109560bce3b486.png

Kolla varifrån!

Pizzaslice på Ikea kändes som en bra ide.


Sucess! Hittade...

6c52c0d05c8673c966625077acda8b03.png

Kolla varifrån!

Sucess! Hittade en liten dammsugare. Nu hem efter fika. Awsome.


Rymdskepp!

0-7054e03c96b941ea20b56913a9950567.png

Kolla varifrån!

Rymdskepp!


Fail x2.

444f0c99c7288088a4e28e6457f6fa88.png

Kolla varifrån!

Fail x2. En bok som jag tänkt köpa fanns inte på andrahands bokhandeln här heller. Så. Köpte på vanliga bokhandeln två av de böcker jag behöver. I framtiden ska jag ha bättre framförhållning.


Bokgömmare kan...

3a16e26211a334183ba3719256a363a7.png

Kolla varifrån!

Bokgömmare kan dra åt...Var precis i Campusbutiken. Boken jag skulle ha fanns men någon tönt har antagligen gömt den. Äckligt.


Listan: 090907

Missade föreläsningen idag. Men den var ändå inte obligatorisk, så det förtränger jag. Imorgon är det ny föreläsning och sedan nästa vecka är det dags för första seminariet. Så. Kommer gå på de andra två föreläsningarna den här veckan och läsa massor. Så ser planen ut!

Nyvaken öppnade jag dörren idag. Byxlös iklädd en oversize adidas tracktop. Det var ett bud som kom för att lämna mina skor! Reagerade lite på att han pratade engelska med mig. Var det för att han inte kunde svenska eller för att han trodde att jag inte kunde? Nog om det..

Idag ska jag

[  ] Jaga studentlitteratur
[  ] Beställa de böcker jag inte hittar
[  ] Köpa dammsugare
[  ] Städa och diska
([  ] Köpa kläder)


Later!



Föräldrabesöket över.

-bfb9cbc14ab3a31e6181144083b2ed3.png

Kolla varifrån!

Föräldrabesöket över. Nu på väg hem. Får skjuts hem av finaste mamma.


Let's call it sunday morning



Igår hade jag en otroligt fin kväll i såväl Hornstull som Farsta tack vare alla underbara människor.

Jag ska bli brevvän med min vän som åker till England snart. Har lovat att skicka "Taste of Sweden"-paket till henne också, små bitar av Sverige i paket. Låter inte det bra? Hon verkade tycka så i alla fall.

Idag har jag ätit en brownie och druckit mjölk. Och vatten. Har mest legat i sängen. Huvudet känns lite tungt.

Ska nu snart iväg till föräldrarna en liten sväng. Imorgon ska jag på föreläsning på morgonen, så ska akta mig för att stanna länge.


Fyllehicka ftw.

16b3515fb4e51fb8694ee8a5739b4f31.png

Kolla varifrån!

Fyllehicka ftw. Eller inte. Typ tusen erbjudanden om taxi hem. Jag åker kommunaltraffik hickandes hem.


Ungefär såhär...

4b8fdab75e6cea26ef17882fcd85da59.png

Kolla varifrån!

Ungefär såhär ser det ut just nu


Nu till...

4b673893424692b2b1224327e5032720.png

Kolla varifrån!

Nu till Farsta från Hornstull!


gegga

2d9939e218dbb4941c679c649df392c2.png

Kolla varifrån!

gegga


Snart vid...

4bdd3883bf5def51c16e3195f15ab21b.png

Kolla varifrån!

Snart vid fest nummer ett. Läskigt med massor av människor man inte känner. Dagens medföljande är merci där en ska droppas av på respektive fest. Det känns stabilt. Hade velat fixa frukt men nu blev det inte så.


Out of...

55b046c58857d80c11689a90c1a22a87.png

Kolla varifrån!

Out of the woods and on my way. Både festerna ikväll har dresscode, både koderna skiter jag i. Orkar inte helt enkelt.


These blue...

352bb5a66acf5c08b1a0de4ffcd331bd.png

Kolla varifrån!

These blue shoes.


God vegetarisk...

0-5815739c7e267f5dbcf8a651a9c2802c.png

Kolla varifrån!

God vegetarisk tallrik!


Barkarby outlet...

0-20a6970c7dc1ec72f6780fb1658175fa.png

Kolla varifrån!

Barkarby outlet idag. På väg nu. Sen två fester. Tror jag?


Screwed, but it's ok


I just keep movin'


Klockan är lite över fem när jag börjar skriva detta. Jag lyckades inte få ihop hemtentan (allt blev halvfärdigt, hurra?), så jag valde att nu lägga ner den.


Så. Vad betyder då detta? Rent matematiskt:

inkorrekt agerande -> oönskad konsekvens -> åtgärdande av konsekvens + förebyggande åtgärder för framtiden

ger

fick inte ihop hemtentan -> omtenta -> utföra omtenta + skapa nya pluggrutiner.


Jag har redan börjat anteckna i min kalender. Nu får jag styra upp det här bra. Det här var inget misslyckande i övrigt, det var en erfarenhet. Det är den inställningen jag har numera till allt; misslyckanden existerar inte. Trots att jag inte kommer att lämna in hemtentan, så ska jag ändå slutföra den nu på söndag. Inte för att jag behöver, utan för att jag kan.

På måndag är det ny föreläsning och direkt därefter ska jag införskaffa all studielitteratur jag behöver för nästa kurs. Det ser jag fram emot.

Måste i övrigt ge upp min skräpkost. Har ätit massor av...gegga hela veckan. Godis, chips, chokladmuffins, pizza osv. Jag kan ju inte slänga bort all den energi jag lagt ner för att komma i form på att stressäta. Min kropp mår inte så bra just nu kan jag tala om...

Nu ska jag betala en räkning till skolan jag dansar på, städa lite hemma och sedan bär det av hem till föräldrarna.
På väg

Frukost

Plugg i biblioteket

På väg hem, utanför Allhuset

 




Universitetets bibliotek ftw!

Jag ska fatta mig kort då jag har en hemtenta att bli klar med..

Jag ska aldrig plugga hemma igen. Aldrig aldrig aldrig. Nu struntar jag helt i det där om att man "aldrig ska säga aldrig", för ärligt talat är jag så otroligt ineffektiv hemma jämfört med i den tysta lässalen i Universitetets bibliotek att jag verkligen kommer att gå in för att plugga där i framtiden.

Jag trivs bäst ifred med folk runtomkring mig. Det är då jag tänker bäst. Det är då jag kan koncentrera mig bäst. Det går säkert att göra en alldeles förträfflig analys varför jag kan känna så, men nu har jag inte tid för det.

Återkommer när tentan är klar!


Sjukt laddad låt?



Kärlek vid första tonen. Vet inte om det beror på att det är mitt i natten eller för att den är sjukt laddad med någonting. Jag talar nu om Lady Sovereigns låt Jigsaw.

Hyser lite utav en hatkärlek mot den här bruden. Cool stil, intressanta texter men hennes låtar är lite för intensiva och skrikiga ibland, tycker jag. På det där jobbiga sättet att man måste byta spår efter tio sekunder.

Men den här. Den är fin. Lyssna!


Ett ögonblick

Precis i det ögonblicket.

Då en svettdroppe långsamt klättrade ner för ryggraden i den kvava tunnelbanan. En enorm kvinna hade precis innan vinglat in i mig när tåget stannat tvärt och nästan fått mina lungor att punkteras av mina egna revben. Precis då slog det mig att du äntligen var lika långt borta fysiskt som det där imaginära avståndet jag hållt kvar sedan över ett år tillbaka. Och ögonblicket efter det så slog det mig också att jag inte önskar det samtidigt som jag vet att det är bäst så.


Jag vill skriva så mycket mer, men det kan jag inte. Ord känns fel. Ord rinner ur mig. Ord avslöjar för mycket. Jag vill, vill inte riva ner ridåerna. Jag kan, kan inte öppna den mörka lådan jag gömt någonstans där jag knappt vet var den är.


Kanske skulle vi ha stannat vid den där koppen kaffe i december för två år sedan. Då jag blev förundrad över att du var mer än den där idioten som frågat om vi skulle ligga. Då jag blev imponerad av att du hade tankar med substans och djup. Då jag häpnades över att du trots allt inte...verkade vara en man av pappersmaché.


Kanske hade jag trott att den kvällen var på riktigt, att du var på riktigt, om jag inte fått se hur tiden därefter skalade av dina vackra bitar som äggskal...tills allt som var kvar var en rosa ballong som exploderade.


Té och plugg

Jag dricker té och pluggar. Känner att jag har rätt bra koll på hemtentan trots allt. Måste bara läsa lite mer.

Idag är jag fräsch. Det är inte ofta jag känner så. Inte så som idag. Att jag har träningsvärk överallt gör ju det hela lite ljuvare. Då känner man verkligen att träningen har gjort någon verkan.

Om en timme ungefär ska jag bege mig till skolan. Så att jag är där i god tid. Ska inte bli försenad igen. Och efter redovisningen ska jag försöka att köpa lite böcker. Sen till Bolagret för att köpa en skohylla om jag orkar. Ska se till att få det riktigt fint här hemma.

Har kommit på att ett extrajobb kan vara en bra idé. Så, ska se till att hitta något bra.

Nu tillbaka till pluggandet. Och blues. Massor med blues. Efter min jazzperiod så tror jag att jag hamnat i en bluesperiod. Det går inte att lyssna på både samtidigt i vilket fall som helst. På något sätt blir det fel.

 

 


Beggin' - orginalet vs covern?

God morgon! Blev ingen vårdcentral trots allt idag då jag vaknade försent, så det får bli imorgon. Nu ska jag fixa frukost och läsa är tanken.

Skulle slå igång sån där kom-igång-musik. Så jag sökte på Beggin' och då snubblade jag inte bara över Madcons utan också över orginalet. Vet faktiskt inte vilken jag gillar bäst. Frankie Wallin & The Four Seasons har ju absolut sin charm. Jag älskar att de klappar sina händer! Men samtidigt är ju Madcons lite mer intensiv.

Svårt det där. Avgör själv!

Orginal



vs

Cover
 


Nu känns det bra

Åh. Lättnad! Lyckats få klart den där förbannade texten och redigerat bilderna. Nu ska jag fira med té och läsa bok!

Ikväll spelas det lugn musik. Vet inte hur jag snubblade förbi MoZella, men Light years away träffade rakt i hjärtat första gången jag hörde den. Underbar. Stämmer precis in på hur jag kände för lite mer än ett år sedan.

Nu känns hela den jag var då innan i början av sommaren förra året som någon i ett annat liv. Den där veckan då jag kände mig krossad blev vändningen. Nu är jag så otroligt glad, positiv och framåt. Jag räds inte för nya människor som jag tidigare gjorde. Jag finner nya möjligheter hela tiden. Livet, som helhet, känns fantastiskt. Jag känner att jag har makten över mitt liv och framtiden ser ljus ut. Även om bekymmer dyker upp, så lyckas jag lösa dem! Såhär hoppas jag att det fortsätter att vara ett bra tag till!


Ännu en lista

Ni kanske undrar varför jag droppar massor av listor hela tiden vad jag ska göra. Det är för att den här bloggen handlar lite om att jag ska kunna se svart på vitt vad jag gör. Skriver jag ner det så sorterar jag samtidigt ut kaoset från mitt huvud.

I framtiden lägger jag dock upp en lista per dag som jag sedan ändrar i. Såhär har det sett ut idag:

[X] Baka kladkaksmuffins
[X] Ringa vårdcentral
[X] Träna - Helt UNDERBART att dansa igen!
[X] Skriva på en grej - Finslip kvar
[/] Läsa i bok
[  ] Förbereda mig för morgondagens redovisning
[/] Diska
[  ] Beställa/köpa kurslitteratur - Imorgon

Nu finslip av text sen viktiga ting. Ikväll ska jag sova i tid.

På väg...

5b1038ced318b4fc87cab8cd6d53cbed.png

Kolla varifrån!

På väg hem från dansen. Träffade på den där dansaren från tv igen som yrkade på att han var dj när jag träffade på honom på efterfesten till streetstar. Akward situation. För inte kom han ihåg det utan trodde jag var knäpp. Ha ha, too much brandy?


Träning. Sen.

576f71247df7427f93e4c4c01053373a.png

Kolla varifrån!

Träning. Sen. Nervös. Skrev text klart. Ordna bilder när jag kommer hem. Imorgon vårdcentral, bokinköp, redovisning och plugg. Hemtenta klar på fredag. Två fester på lördag och jag ska på båda. Jag trodde att jag skulle få sova!


På listan idag

Fy vad det går långsamt framåt idag. Nu skriva lite i sällskap av te och muffins, sen duscha, kanske köpa böcker och därefter träna.


Har lyckats med följande:
[X] Bakat kladdkaksmuffins
[X] Ringa vårdcentral ang axel - Ska på drop-in imorgon

Ska göra följande:
[/] Skriva på en grej
[  ] Läsa i bok
[  ] Förbereda mig för morgondagens redovisning
[  ] Träna
[  ] Beställa/köpa kurslitteratur
[  ] Diska

Kladdkaksmuffins ftw!...

26fa7ac5dffafffadaa0c4087ae90fef.png

Kolla varifrån!

Kladdkaksmuffins ftw!


Men sluta utgå från att jag är hypokondriker!

Bemötandet inom den svenska vården tycker jag är rent ut sagt fruktansvärd. Jag drar mig alltid från att ringa då jag vet att de har en synnerligen skeptisk syn på alla som ringer.

Ringde precis till Gärdets vårdcentral. Talar med en kvinna om att jag behöver en tid för min axel. Då börjar hon fråga om jag besökt någon sjukgymnast och att det finns någon kräm på Apoteket. Jag behöver ingen sjukgymnast eller någon äcklig kräm, jag behöver kolla upp vad som är fel hos en läkare. Är det så svårt att förstå? Min axel knakar och gör ont. Vad vet du, din vidriga kärring, om det är bra att jag rör på den eller inte? Vad vet du om hur allvarligt det är?

Jag blir så ledsen. Kanske skulle ha sagt att jag tror att jag har svininfluensan så hade jag kanske blivit tagen på allvar. Hr många har inte gått miste om vår de behöver just för allt krångel man måste genomlida?

Kvinnan hänvisade mig tack och lov till Stureplans mottagning. Ringde dit. Fick ringa fyra gånger för att hinna med att förstå hur man bokar en förbannad tid. Seriöst. Med tanke på alla instruktioner som man tvingas att lyssna på så är det ett under om någon som inte är hypokondriker lyckas boka en tid.

Ignoranta idioter inom vården var för 9 år sedan på väg att orsaka min död. Jag hade ont i magen upprepade tillfällen i flera månaders tid. Allting jag fick, trots upprepade besök på vårdcentralen, var laxeringsmedel. "När var du på toa sist?" frågade de. När jag inte var helt säker så fick jag laxeringsmedel med mig hem. Även när jag var säker att jag varit på toa så fick jag laxeringsmedel, då jag säkert mindes fel.

Det slutade med att en dag hade så ont att vi fick gå till akuten på Karolinska för att sedan bli hänvisade till Astrid Lindgrens barnsjukhus. Inte i någon ambulans fick jag åka heller, utan i taxi som min mamma fick betala. Väl där så gjorde de ultraljud över min mage och ser då att hela livmodern är blodfylld till bristningsgränsen. Lite mer blod och min livmoder hade antagligen exploderat. Visserligen en ovanlig åkomma, men skulle det inte ha varit en idé att ha kollat upp det ordentligt någon gång av de minst fyra gånger jag besökt vårdcentralen innan? Först då togs jag till operation och fick problemet fixat.

Samma dag fick jag genomlida min första gynundersökning som läkaren beskrev som "inte riktig". Vadå inte riktig? Du stoppar in dina äckliga jävla fingrar för att undersöka min fitta och kallar det inte en riktig gynundersökning? Inte kallades det heller en riktig operation, då den var "så pass liten". Herregud, var ingenting på riktigt menade ni? Vad är det som krävs för att det ska kallas riktigt?

Och toppen på detta så blir jag fortfarande mottagen som en hypokondriker varje gång jag ringer. Sedan undrar människor varför jag skyr vården som pesten. Varför jag undviker att gå till läkare.

Här har ni svaret.

Äckliga, ignoranta jävlar. Just nu väntar jag fortfarande på att bli uppringd, trots att jag skulle ha blivit det för tjugo minuter sen.

Att göra idag:

Igår lyckades jag:

[X] Hälsa på syster
[X] Kontakta dansskola ang delbetalning
[X] Boka träff med en gammal vän
[X] Fixa i garderoberna
[X] Städa (inte allt, men det mesta)


Idag ska jag

[  ] Beställa/köpa kurslitteratur
[  ] Diska
[  ] Ringa vårdcentral ang axel
[  ] Skriva på en grej
[  ] Läsa i bok
[  ] Förbereda mig för morgondagens redovisning
[  ] Träna

Mens till frukost. YUMMY!



Du ser den här vita saken? Det är ett ägg. Ett hårdkokt ägg. Kort sagt, hårdkokt höns-mens.

Känns det lite olustigt nu va?


Vinylklänning


Foto från Stureplan.se

Helt ärligt..Hur cool är inte den här klänningen på en skala? Lagom praktisk då, kan ju inte vara lätt att kramas precis. Men va fan, estetiken är ju slående!


Jag vet att jag var ett as men...

Ibland undrar jag var bristninggränsen har gått i relationer jag har haft innan alla broar har rasat samman. Hur mycket krävs det för att slita sönder en relation så pass mycket att det aldrig går att reparera den igen eller ens försöka bygga om broarna från första stenen?

Idag så Ratsit:ade jag. Sånt som jag roar mig med när jag inte vill sova, har vettigare saker att göra eller helt enkelt är nyfiken. Så såg jag att en person, som jag en gång i tiden hade en nära relation till, har flyttat tillbaka till Stockholm. Sen hur länge vet jag inte. Vet bara att personen ifråga skrev ett år sen att den skulle höra av sig om den fick för sig att komma förbi Stockholm. Vilken den inte har gjort, trots att jag ser adressen som avslutas med Stockholm i sökresultatet.

Jag känner mig lite ledsen, helt ärligt, även om jag förstår honom. Jag vet att jag visade mina värsta sidor gentemot denne, men det här mötet som jag bett om handlar inte om något annat än att jag vill höra saker som jag hade kunnat göra bättre. På något sätt hoppades jag på att denne ville ge mig chansen att bli en bättre människa.

Nu ska jag städa och lyssna på glad musik så jag får bort den där jobbiga känslan.


Intressant Metro.

0-152597ec3fb1069aee95cd2d02820194.png

Kolla varifrån!

Intressant Metro. Föremålet ser ut att vara Poodles Kicken? Vadå föremålet? Det är ju en man, även om det är Carola som är kär i honom. Skärp er...


På väg...

7c97173cb5ef9481473a982da64c3689.png

Kolla varifrån!

På väg hem. Helt galen sol. Har beslutat mig för att boka läkartid imorgon för min axel. Hoppas på att det inte är något allvarligt...


På väg.

66731480cc925ead0574183d90adfdc4.png

Kolla varifrån!

På väg. Klev precis på bussen som snarare kan kallas bastu. Dammet flyger som små ljusprickar i den kvava luften. En stark doft av någon citrusfrukt pussar min näsa. Snart hos syster. Snart.


Måste...röra...på...mig...NU!

Jag är helt otroligt seg idag. Skulle egentligen vara hos min syster klockan halv ett.


Och var är jag nu kanske du undrar?


HEMMA. Och det tar minst 40 min att komma hem till henne. Du kan själv räkna ut att det inte riktigt går ihop. Speciellt med tanke på att jag inte har dagkläder på mig, utan sitter i nattlinnet på sängkanten fortfarande.


NU måste jag röra på mig. Damn it.


RSS 2.0